Информацията, че правителството планира

...
            Информацията, че правителството планира
Коментари Харесай

Смята ли правителството да съсипе инвестиционни проекти за близо 150 милиона евро в Топлофикация Русе?


            Информацията, че държавното управление възнамерява да закрие 800 мв въглищни мощности, в които не се включват държавната централа и американските разбуни духовете в доста градове в България. Всички останали производители на сила, употребяващи въглища, не схващат те ли са идващите и има ли смисъл да не престават с реализацията на започнатите капиталови планове.

            Русенци също се тормозят дали локалната топлофикация ще работи, защото избират евтиното парно. Топлофикация Русе има конфигурирана електрическа мощ от 180Мв и обезпечава евтина топлинна сила и битова гореща вода на над 17 000 семейства. Имайки поради обстоятелството, че Русе има към 145 000 поданици и приблизително едно домакинство се състой от трима, това значи, че повече от 1/3 от живеещите в гр. Русе разчитат на централно отопление.
-->
            „ Какво ще вършим без топлофикация! Това е най-евтиният вид за отопление и нямаме желание да се отхвърляме от него. Още повече, че Топлофикация Русе ни предлага промоции и комфортни варианти за погасяване на отговорности, които при тока ги няма. Аз не мога да си разреша нито да си купя климатик, нито да заплащам скъпия ток. Още повече, от дълго време обществено ни предизвестяват, че битовите клиенти също ще преминат на свободния пазар, което неведнъж ще усили цената. “ споделя клиент на Топлофикация Русе.

            Директорът на Централата инж. Севдалин Желев удостовери, че  по сметките на техните експерти Топлофикация Русе има принос за 1% от излъчванията на територията на България.

            „ Смятате ли, че като закрият Топлофикация Русе или някое друго дружество с сходен дребен принос в общите старания ще решат проблемите на околната среда? Естествено, че не. Единственото, което ще се случи е, че ще изпитаме сериозен дефицит на електрическа сила и невероятна енергийна рецесия. На русенци може да им се наложи да си зареждат телефоните в прилежаща Румъния, тъй като там никой не е подел политика да затваря значими за енергийната сигурност предприятия. Освен това някой мисли ли за обществения резултат от сходни ограничения за нашия град? Струва ми се, че този въпрос не е взет под внимание. “ сподели инж. Севдалин Желев.

            Инж.Севдалин Желев изрази безспокойствие от заплахата заетите в сдружението да бъдат изведени от пазара на труда без предупреждение и без да им бъде препоръчана нито преквалификация, нито различна претовареност.

            „ Какво да кажем на един енергетик, който е изкарал 25 години в сдружението, остават му още много години до пенсия, само че няма други пълномощия. Малко работодатели са подготвени да влагат време, старания и финансови средства в образованието на фрагменти, които нямат доста дълъг небосвод за работа и развиване. “ сподели инж. Севдалин Желев.

            Инж.Севдалин Желев съобщи, че за него е лишено от всякаква икономическа логичност да се мисли за затваряне на сдруженията, които имат подготвеност да влагат стотици милиони евро в осъществяване на задачите на Европа за декарбонизация и да останат хиляди български енергетици, инженери и миньори без прехранване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР